Izmaiņas Emīlijas ēdienkartē

Man vajadzētu pieturēties vairāk pie augļiem, kā dienas cukura devas avotu, izvairīties no saldinātiem piena produktiem, jo tajos ir vairāk neveselīgā nekā šķiet, censties aizvietot arī smalkmaizīšu ēšanu ar kādu musli batoniņu, piekopt biezeņu ēšanu brokastīs, jo tas ir labs sķiedrvielu avots un es izvēlos biezeņus bez cukura, kā arī jāsāk vairāk ēst brokastis, jo bieži par tām piemirstu, lai gan tā ir svarīgākā dienas ēdienreize. Vairāk ēst dārzeņus, izvairīties no liela majonēzes, kečupa daudzuma, jo kečups patiesībā ir liela cukura deva un majonēzē ir liels daudzums piesātināto tauku. Izvairīties no taukos fritētiem ēdieniem, piemēram, frī kartupeļiem, labāk aizvietot ar karstā gaisa fritētajiem kartupeļiem, kas citreiz pat garšo labāk nekā eļļā ceptie. Būtu jāēd vairāk zivis, jo tās ir  ar vitamīniem un minerāliem bagātas, un to ēšanu uzsvēra arī uztura speciāliste. Man būtu jācenšas vairāk gatavot mājās, jo tas ir izdevīgāk, garšīgāk, un ir pārliecība par to, kāds būs ēdiena sastāvs, cik tas būs pilnvērtīgs, atsķirībā no ēšanas ārpus mājas. 

Pirmdiena

9:30 – piens rasēns ar banānu garšu- nedzert saldinātus piena dzērienus, labāk parastu pienu 

12:30 – rīsi ar maltāsgaļas mērci un burkānu salātiem

15:00 – ābols

16:00 – musli batoniņš

19:30 –  rasols ar tostermaizi- vairāk ēst svaigus salātus

20:00 – 2 cepumi(aizvietot ar kādu augli)

aknes klase akne pinnes
aknes klase akne pinnes pumpas

Otrdiena

9:00 – aveņu un čia biezenis- šīs ir labs šķiedrvielu avots 

12:30 – makaroni ar mērci un kāpostu salātiem, biezpiena sieriņš

16:40 – kanēļlmaizīte –censties izvairīties no smalkmaizītēm

18:00 – tostermaize (tās var ēst ja nav izmantots kečups, ir izmantota pilngraudu maize, šķiedrvielu avots, un ir izmantots kvalitatīvs siers, un ja tā ir cepta pannā bez taukvielām)

19:00 – frī kartupeli- aizstāt ar karstā gaisa fritētiem kartupeļiem, bez taukvielu pielietošanas

Trešdiena

9:00 –  rasēns ar karameļu garšu, serenāde- izvairīties no saldumiem, jo tie “apmāna” organismu un pārsniedz dienas cukura normas daudzumu

12:30 – biešu zupa 

16:00 – makarūns

19:30 –  kartupeļi ar salātiem

20:30 karbonāde ar kartupeļiem (labāk , ja karbonāde ir bez siera, vienkārša bez majonēzes/kečupa)

aknes klase akne pinnes
aknesklase akne pinnes pumpas

 

Ceturtdiena

8:00 – rasēns ar karameļu garšu

11:40 –  rīsi ar mērci un kāpostu salātiem

16:00 – sviestmaize

20:00 – makaroni ar sieru

Komentēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *