Paulas pieredze projektā Aknes klase 2018/2019

Paula pievienojās projektam Aknes klase 2018/2019, lai ne vien uzlabotu sejas ādas stāvokli, bet arī gūtu jaunu pieredzi un draugus. Ar pinnēm viņa bija patstāvīgi cīnījusies jau 4 gadus, taču pati atzina, ka pagaidām rezultāti nebija apmierinoši. Pieteikuma vēstulē Paula rakstīja: “Sejas āda nepaliek redzami labāka, visticamāk nekombinēju pareizi produktus vai nelietoju tos pietiekami bieži. Ceru, ka šis projekts man palīdzēs tikt galā ar aknes problēmu, uzzināšu kaut ko jaunu un varēšu to pielietot.”

Pirmā aktivitāte projekta ietvaros Paulai bija dermatologa konsultācija, kā arī jau no pirmās projekta dienas tika sakārtoti ikdienas ādas kopšanas rituāli. No rīta un vakarā ādas attīrīšanai Paula sāka lietot Sébium H2O micelāro ūdeni, bet intensīvai aprūpei – Sébium Global krēmu. Daloties ar saviem pirmajiem iespaidiem par cīņu ar pinnēm, dalībniece rakstīja: “Produkti, kurus lietoju, man patīk, micelārais ūdens ļoti labi notīra seju, bet krēms – mitrina. Jāatzīst, ka ādas stāvoklis vēl nav mainījies, bet pēc tikšanās ar dermatoloģi esmu optimisma pilna un domāju, ka šī projekta laikā ādas stāvoklis būtiski uzlabosies!”

Kad projekts bija pusceļā, Paulas ādas kopšanas rutīna tika mainīta atbilstoši ādas jaunajām vajadzībām. Intensīvā Sébium Global krēma vietā dalībniece sāka lietot Sébium Sensitive krēmu, kurš īpaši piemērots jutīgai ādai ar noslieci uz piņņu veidošanos. Pēc dermatologa ieteikuma viņa savai ādas kopšanas rutīnai pievienoja arī medikamentus, kā arī uzturā sāka lietot vitamīnus un minerālvielas.

Pēc lekcijas ar uztura speciālisti Lieni Sondori dalībniece sāka pievērst īpašu uzmanību pareizi sabalansētam uzturam. “Jāatzīst, ka man nepatīk daudz laika pavadīt gatavojot, tāpēc izvēlos vienkāršākos veidus, kā veselīgi un garšīgi paēst. Ikdienā vēlos arī kādu našķi, bet saldumus cenšos aizstāt ar banāniem, āboliem un citiem augļiem. Protams, tas ne vienmēr sanāk. Nedrīkst aizmirst arī par ūdens dzeršanu, bet ar to man iet pavisam grūti.”

Atsaucot atmiņā projekta Aknes klase 2018/2019 gaitu un gūtās atziņas, Paula uzsver to, cik svarīgi ir ārstēt akni speciālistu vadībā: “Manas vērtīgākās atziņas pēc projekta ir tādas, ka ūdens ir visa pamats, ka jāēd veselīgi, lai cīnītos ar akni, jo mēs taču esam tas, ko mēs ēdam! Un visbeidzot – ja Tu ar akni cīnies jau kādu laiciņu, noteikti vērsies pie dermatologa, jo ārsts noteikti zinās, kā Tev palīdzēt! Uzlabojumi ir redzami, pirmo reizi daudzu gadu laikā man ir tik laba sejas āda!”

Projekta laikā lietotie produkti

Elīnas pieredze projektā Aknes klase

Pievienojoties projekta Aknes klase 2018/2019 dalībnieku lokam, Elīna jau bija labi pazīstama ar aknes problēmu, pateicoties regulāriem kosmetologa apmeklējumiem. Savā motivācijas vēstulē dalībai projektā Elīna norādīja, ka sadzīvo ar pinnēm jau kopš pusaudžu gadiem un vēlas dalīties ar savu pieredzi, kā arī mācīties. “Ādas kopšanas zināšanu nekad nevar būt par daudz, kā arī cilvēkiem kā man tās ir ārkārtīgi svarīgas, lai uzturētu sejas ādu veselīgu. Ārkārtīgs prieks, ka kaut kas šāds ir parādījies Latvijā un ar lielāko prieku būtu daļa no tā.”

Elīnas ceļš uz veselīgu ādu sākās ar atbilstošu attīrīšanas un kopšanas līdzekļu izvēli kopā ar BIODERMA komandu. Ādas attīrīšanai no rīta un vakarā tika izvēlēts Sébium Gel Moussant  putojošais gels, savukārt intensīvai aprūpei – Sébium Global krēms.

Jau pēc mēneša Elīna manīja ādas stāvokļa uzlabojumus, īpaši izceļot Sébium Global krēma saderību ar ādu, tā patīkamo tekstūru un vieglo smaržu. Lai arī pinnes nekur nebija pazudušas, āda bija kļuvusi maigāka un līdzenāka. Elīna stāsta: “Biju noskaņojusies, ka tik īsā laikā pārmaiņas nekādas nav gaidāmas, līdz ar to biju patīkami pārsteigta, ka kopējais ādas stāvoklis ir uzlabojies. Manā gadījumā ir zonas, kuras ir taukainas, un zonas, kur seja ir sausa, un parasti, lietojot krēmus pret taukainu ādu, sausās zonas palika vēl sausākas. Lietojot šo krēmu, tā nebija. Tas iedarbojās “pareizi” uz katru no sejas zonām, līdz ar to, kopš esmu sākusi lietot šo krēmu, āda no sausajām sejas zonām vairs nenāk nost, visa seja ir viegli mitrināta un ārkārtīgi maiga, nav tik izteikti jūtams “grubuļainums”, kurš bija iepriekš. Bet es neteiktu, ka pinnes vai citas pumpu būtu mazāk.”

Pēc dažiem mēnešiem Elīna nomainīja intensīvo Sébium Global uz Sébium Sensitive – krēmu, kurš īpaši paredzēts jutīgai ādai. Aknes ārstēšanas panākumi bija acīmredzami gan Elīnai pašai, gan tuviniekiem: “Esmu ļoti apmierināta, ir redzamas izmaiņas, un izmaiņu apstiprinājums ir tas, ka to pamana arī citi cilvēki!  Seja ir tīrāka, mazāk sauso pleķu uz sejas, mazāk melno punktiņu un sarkano, sāpīgo pumpiņu. Sejai nav tik izteikta reljefa kā bija iepriekš. Manuprāt, izmaiņas ir patiešām pamanāmas!”

Visvērtīgākā Elīnas skatījumā bija tikšanās ar Dr. Laumu Valeini, kuras ietvaros dermatoloģe iepazīstināja Aknes klases dalībnieces ar piņņu rašanās cēloņiem un pareizas ādas kopšanas pamatprincipiem. Dalībniece atzīst, ka kopš projekta sākuma viņas ādas kopšanas paradumos valda daudz lielāka disciplīna. “Pirms projekta biežāk ļāvu sev slinkot un seju nenomazgāt, nenotīrīt, izdarīt to vēlāk. Manas domas ļoti mainīja tikšanās ar dakteri Valeini, kura man “atvēra acis” uz to, cik svarīgi ir seju ar netīrām rokām neaiztikt, mazgāt cik vien var, mitrināt cik vien var. Parādīja, cik daudz ko var mainīt, mazliet piespiežot sevi uzturēt sejas ādu tīru.”

“Kopumā projekts man ir devis motivāciju vairāk rūpēties par sejas tīrību, iedziļināties lietās, par kurām ikdienā nedomājam. Pat tik nesvarīga lieta kā sejas neaiztikšana dienas laikā var izglābt no pāris jaunām pumpām!”

Projekta laikā lietotie produkti

Zanes pieredze projektā Aknes klase

Zanes mērķis, pievienojoties projektam Aknes klase 2018/2019, bija ne vien pašai tikt galā ar sejas ādas nepilnībām, bet arī aktīvi dalīties ar saviem iespaidiem un svarīgiem padomiem. Savā pieteikuma vēstulē viņa rakstīja: “Vēlos uzzināt savas kļūdas sejas kopšanas un tīrīšanas laikā, kā arī pēc iespējas vairākiem jauniešiem palīdzēt ar šo izplatīto problēmu.”

Ceļš uz ādas problēmu mazināšanu sākās ar dermatologa apmeklējumu, kā arī jauniem ādas kopšanas ieradumiem. Zanes ikdienā parādījās Sébium Global krēms intensīvai aprūpei un Sébium Gel Moussant putojošais gels sejas attīrīšanai no rīta un vakarā. Jau pēc divām nedēļām Zane stāsta par izciliem rezultātiem: “Ādas tonis palika vienmērīgāks un pumpas, kuras nekad nezuda no manas sejas, izgaisa kā ar vienu rokas vēzienu. Protams, tas nenozīmē, ka mana seja tagad ir perfektā stāvoklī. Nē, vēl joprojām ir melnie punktiņi, daudz mazāk kā agrāk, bet ir, kā arī dziļās pumpiņas.”

Pēc straujajiem uzlabojumiem Zane turpināja meklēt ideālo attīrīšanas un kopšanas produktu kombināciju, kas mazāk sausinātu ādu. Meklējumu rezultāts bija Sébium H2O micelārais ūdens ādas attīrīšanai no rīta un vakarā, Hydrabio Gel-Creme krēms ādas mitrināšanai no rīta un vakarā, kā arī Sébium Gel Moussant ādas attīrīšanai retākos gadījumos. “Nedēļas nogalēs palutinu savu sejas ādu ar kādu no maskām, kuras attīra pūtītes vai arī baro ādu ar nepieciešamajiem vitamīniem, taču pirms tā es attīru seju ar Sébium Gel Moussant attīrošo želeju.” Zanes ādas kopšanas paradumiem pievienojās arī došanās pie kosmetologa reizi mēnesī, lai papildus attīrītu ādu, kā arī ārsta ieteiktu vitamīnu lietošana.

Pāreja uz ādai atbilstošu un sistemātisku kopšanu Zanei praktiski nesagādāja grūtības, taču pareizs uzturs joprojām paliek nākotnes izaicinājumu sarakstā. “Tā kā esmu medicīnas nozares students, ēdienreizes ir grūti laikus saplānot, reizēm gadās, ka dienā ir tikai 2 ēdienreizes, reizēm tās var būt veselas 5 un vairāk, kā arī gadās, ka ne vienmēr ir vēlme kaut ko gatavot tā vietā, lai ātri uztaisītu sviestmaizi un justies paēdušai. Cenšos izvairīties no cukura, lietot vairāk augļu, dārzeņu, kas ir vitamīniem pildīti un dzert daudz, daudz ūdens.”

Lasītājiem Zane iesaka izvērtēt savu dienas režīmu un īpašu uzmanību pievērst miegam un ūdens dzeršanai: “Esmu novērojusi un sapratusi, ka bez miega, pilnvērtīgas sejas kopšanas IKDIENĀ un bez nepieciešamā ūdens daudzuma organismā katru dienu tikt pie tīras sejas ādas ir gandrīz nereāli.”

Projekta laikā lietotie produkti

Aurēlijas pieredze projektā Aknes klase

Aurēlija, aktīvā dzīvesveida piekritēja, kas ikdienā aizraujas ar karate, projektam Aknes klase 2018/2019 pieteicās, lai gūtu jaunu pieredzi, zināšanas un beidzot atrastu ādai piemērotus kopšanas līdzekļus. Savā pieteikuma vēstulē viņa rakstīja: “Man patiesi ir apnicis slēpt neskaitāmās pumpas aiz kosmētikas slāņa, es vēlos iziet ārpus mājas un uzturēties sabiedrībā bez tā, vēlos iziet un justies pārliecināta par sevi! Vēlos BEIDZOT atrast ādas kopšanas līdzekli, kurš patiesi man palīdzētu.”

Cīņu ar pinnēm Aurēlija aizsāka ar dermatologa apmeklējumu, kā arī Sébium Gel Moussant putojošā gela un Sébium Global krēma lietošanu no rīta un vakarā. Jau pirmajā mēnesī iespaidi bija pozitīvi – sāpīgie izsitumi bija mazinājušies un ādas kopējais stāvoklis bija manāmi labāks.

Aurēlijas ādas kopšanas rutīna projekta gaitā mainījās, ar laiku nonākot pie perfektās produktu kombinācijas, kas nesausina ādu un efektīvi novērš pinnes. Dalībniece stāsta: “Mana perfektā ādas attīrīšanas kombinācija būtu no rīta notīrīt sejas ādu ar micelāro ūdeni Sensibio H2O AR un pēc tā uzklāt krēmu Sensibio Light, pēc treniņa notīrīt seju ar šo pašu micelāro ūdeni un vakarā seju notīrīt ar Sébium Gel Moussant želeju.” Liela loma labo rezultātu sasniegšanā bija arī dermatologa izrakstītajam ārstnieciskajam gelam. “Sakombinējot gelu ar BIODERMA ādas attīrīšanas un kopšanas līdzekļiem, efekts ir manāms, un šie līdzekļi savu darbu ir padarījuši ļoti labi.”

Dermatoloģes Laumas Valeines un uztura speciālistes Lienes Sondores ieteikumu vadīta, Aurēlija radikāli mainīja savus ikdienas ēšanas paradumus. “Ārsts man ieteica pavisam atteikties no saldumiem un piena produktiem, kas man šķita neiespējami, taču tā nebūt nav! Pirmās nedēļas bija grūti, bet tagad jau tas šķiet vienkārši, es pat uz tiem produktiem vairs neskatos. Savā uzturā tagad lietoju vairāk dārzeņu un augļu, katru dienu apēdu pa saujai riekstu. Esmu atklājusi daudz jaunu produktu, kurus iepriekš nebiju lietojusi uzturā. Dodoties iepirkties, es tagad vienmēr izlasu produkta sastāvu, pārbaudu cukuru, kalorijas, taukus, u.t.t Sākot ēst veselīgi, es pati jūtos daudz labāk un mana sejas āda arī!”

Atceroties par izaicinājumiem projekta laikā, Aurēlija apgalvo, ka pacietība un koncentrēšanās uz rezultātu ir galvenie sabiedrotie cīņai ar pinnēm. Nav vērts padoties un nolaist rokas, ja nesajūti tūlītējus uzlabojumus. Ir jāturpina kopt ādu no rīta un vakarā, jāmaina ēšanas paradumi un jāliek pie malas kompleksi.

“Man vajadzēja lielu drosmi, lai izietu ārā bez kosmētikas, bet es to izdarīju. Esmu ļoti priecīga, jo no rītiem varu ilgāk pagulēt tā vietā, lai krāsotos. Tava seja un viss, kas ir uz tās, manuprāt, ir tava atbildība un tava darīšana. Nav svarīgi, ko citi padomās. Uztraukumam nav pamata, koncetrējies uz rezultātu!”

Projekta laikā lietotie produkti