Ritas pieredze Aknes klases projektā 2022/2023

Rita dalās ar savu pieredzi:

Ir pagājuši pilni 4 mēneši kopš Aknes klases sākuma, un tā kā projekts noslēdzas, ir lielisks brīdis atskatīties uz paveikto. Projekta sākumā biju uzstādījusi sev vairākus mērķus, un teiktu, ka lielākoties esmu tos arī sasniegusi.

Ūdeni izvēlos kā pirmo šķidrumu savā ķermenī uzreiz kā pamostos, arī visas dienas laikā uzpildu savu ūdenspudeli vairākas reizes, kas liecina, ka dzeru to patiešām daudz!

Arī esmu nemitīgā kustībā, tur laikam jāpasakās dzīvesstilam, kas man ir izmētāts pa 2 pilsētām, tādēļ pa pilsētu ikdienā nostaigāju vairāk nekā 5 km. Tagad tikai jānomaina pilsētvide pret svaigu lauku gaisu!

Ja runājam atklāti, tad mērķi par saldumu samazināšanu un pilnvērtīgu miegu vidusceļā “nogāja no sliedēm”. Atzīstu, ka stress ir ņēmis virsroku, un nereti enerģiju meklēju cukurotos našķos un nepabeigtos darbus veicu vēlās nakts stundās. Vēlos pieminēt, ka mana sejas kopšana nu ir iegājusi kā patiesa rutīna. Ja vēl citas lietas man ir nepieciešams pierakstīt, tā lai patiešām zinu, ka neaizmirsīšu, tad par sejas kopšanu varu neuztraukties. Pat steidzīgākajos rītos izrādās, ka attīrīt un mitrināt seju neaizņem tik daudz laika ;).

Šos mērķus arī noteikti turpināšu piekopt tālāk un praktizēt tos, kas neizdevās tik labi. Esmu izveidojusi sev veselīgu ieradumu bāzi, ko papildināt! Esmu pateicīga “Aknes klasei” par šo pilnvērtīgo pieredzi!

Līvas pieredze Aknes klases projektā 2022/2023

Līva dalās: 

Šobrīd ikdienā sekoju līdzi visiem produktiem, ko lietoju uz sejas ādas. Noteikti neesmu zinošākais cilvēks vai speciālists šajā jomā, tomēr esmu iemācījusies iepazīt savu sejas ādu, jūtot kuros rītos un vakaros sejas ādu nepieciešams vairāk mitrināt vai pabarot. Šajā jomā noteikti daudz ko vēl mācīties, tomēr pašai ir prieks, ka sāku spēt orientēties sejas kopšanas jomā un spēju izvairīties no lietām, kas nedod pilnīgi nekādu labumu vai nodara tikai sliktu, vai produktiem, kas tiek izmantoti nepareizā kombinācijā cits ar citu.

Arī uzturs ir ļoti saistoša tēma šobrīd, un šķīvja princips manā ikdienā sāk parādīties arvien biežāk, tas ļauj ēst visu, ko vēlos, tomēr attiecīgajās proporcijās. Uzturs ir palīdzējis sakārtot arī dažādas emocionālās svārstības, par ko esmu ļoti pateicīga! 

Kopš janvāra manā dzīvē arī ir regulāras (!) fiziskās aktivitātes. Katru nedēļu tas ir vismaz viens treniņš. Šis gan ir tas mērķis, ko vēl vēlos pilnveidot, tomēr jūtu, ka ritms, lai palielinātu intensitāti fiziskajām aktivitātēm, šobrīd ir pareizs. Ar siltā laika iestāšanos noteikti fiziskās aktivitātes tikai paliks vairāk ikdienā.

Atskatoties uz mērķu sasniegšanas uzdevumiem, noteikti varu teikt, ka viss ir izpildīts, taču iekšēji zinu, ka varu vairāk un labāk! 

Esmu apmeklējusi gandrīz visas Aknes Klases nodarbības, katra no tām bija ļoti vērtīgi, jo no katras ir pāris lietas, kas ļoti aizķēra un izmainīja ikdienas paradumus. 

Kopumā turēties pie mērķiem bija viegli, jo mērķi bija manas pašas vēlmes un tās bija lietas, ko vēlējos izmainīt savā ikdienā un noteikti būtu mainījusi arī bez jauniegūtajām zināšanām. Tāpēc jāsaka, ka mērķis, kas nāk no sirds, ir viegli piepildināms! ♡  

Un noteikti visa atlikusī dzīve būs nepieciešama, lai turpinātu turēt mērķus izpildītus, jo šiem mērķiem ir jābūt katra cilvēka ilgtermiņa mērķiem. 

Lindas pieredze Aknses klases projektā 2022/2023

Runājot par  2023.gada Aknes klases mērķiem, tad Lindai tie bija sekojoši:  

  1. Rūpes par savu sejas ādu turpināšu arī turpmāk. Tā ir mana ikdienas rutīna. Paspēju arī doties pie dermataloga, kur man veica sejas ādas slīpēšanu (to var veikt tikai rudens, ziemas mēnešos, lai neveidotos no saules pigmenti uz ādas), lai samazinātu aknes atstātās rētas uz sejas ādas.

  2. Visu projekta dalību turpināju piekopt arī aktīvu dzīvesveidu, šķiet, ka katru nedēļu arī bija vismaz 3 fiziskās aktivitātes.

  3. Ar apzinātu ēšanu un veselīgu ēdiena izvēli gan gāja kā pa kalniem. Bija mēnesis, kad visu ievēroju, bet bija arī laiks, kad gribējās vairāk panešķēties un šķīvja princips tika ievērots mazāk.

  4. Visbeidzot, esmu ļoti pateicīga, ka šogad Aknes klase man notika arī klātienē (iepriekš piedalījos Covid-19 laikā). Bija pavisam cita sajūta un ir prieks satikt tik foršus, atbalstošus un saprotošus cilvēkus sev apkārt. Iespējams, ikgadēja aknes klases satikšanās būtu tikai ķirsītis uz kūkas! Uz to arī ceru! Kā arī ceru, ka dalībnieku pieredze palīdzēs arī citiem! Liels paldies Biodermas komandai!

Anetes pieredze Aknes klases projektā 2022/2023

Projekta sākumā Anete bija izvirzījusi mērķus – savā ikdienā ieviest vairāk fiziskās aktivitātes, gatavot veselīgas un gardas maltītes, izmantot savu laiku lietderīgi un domāt pozitīvas domas. 

Anete pēc projekta dalās:

Es esmu sasniegusi savus nospraustos mērķus. Ikdienā cenšos nostaigāt vismaz 10 tūkstošus soļu, eju uz sporta zāli, pagaidām sanāk apmeklēt neregulāri, bet laika gaitā ieviesīšu šo kā savu iknedēļas aktivitāti un neatņemamu rutīnas daļu. Tāpat ļoti piedomāju pie tā, kādas ir manas maltītes un uzkodas, tādā veidā domājot par sabalansētu uzturu un uzņemtajiem nepieciešamajiem vitamīniem un uzturvielām. Arī pēc projekta noslēguma turpināšu īstenot uzstādītos mērķus, lai domātu par sevi un savu pašsajūtu. Nemainīga paliks arī mana sejas ādas kopšanas rutīna – no rīta un vakarā, izmantojot Biodermas produktus, kas piemēroti manai sejas ādai, lai turpinātu iesākto ceļu uz koptu un veselīgu sejas ādu.